25 lokakuuta 2010

kauneusihanteet roskiin!

Tänään kotiin tullessani bussissa kuuntelin ohimennen kun edessäni istuvat kaksi tyttöä ( noin 8v?) puhui siitä kuinka heidän pitäisi laihduttaa, ostaaa tiukempia vaatteita, olla kauniinpia ja näyttää hannah montanalta... Itelläni bussista hypästessä alko mietityttää tuo itteeni pöyristyttänyt pikkutyttöjen puhe. Kuuluuko laiharit sun muut vielä leikki-ikäselle lapselle? Ite ainakin muistelisin leikkineeni tuolloin vielä ihan innoissani bambi-legginsseissä ja isoissa vaatteissa kotia. En ymmärrä kuinka yhä nuoremmilla näkee ties kuinka "epäsovinnaista" pukeutumista. Otan nyt 10v pikkusiskoni esimerkiksi, ostin yhdet korkkarit kirpparilta, niissä on noin  10cm korkoa ja siskoni haluisi kovasti lainata niitä jokapäivä kun kaikilla sen kavereillakin on semmoset??? woot??? En ymmärrä kuinka noinkin nuoret saavat ihan "vääärän" laisia kauneusihanteita, ei pysty ymmärtämään.
No joo nyt oon saanu purkaa tuon asian mielenpäältä niin olen taas yhtä vuodatusta rikkaanpi. Minulle saa pistää kommenttia tuosta aiheesta jos jollain on jotain kantaa asiaan.
Mutta loppuun vielä kuka on esikuva heille ? Me!
Ja tässä pari kuvaaa henkilöistä joita ei voi kun ihailla siitä, kuinka he kantaa painonsa eikä häpeile tai peittele kroppaansa
Ja nyt teille vielä kysymys lukijat huimat. Mitä haluaisitte lukea Feel-it-blogista vielä vuonna 2010?

12 kommenttia:

skinny kirjoitti...

onhan se niin että tuollainen kuvissasi näkyvä sairaalloinen lihavuus on terveydelle valtava riski, eikä sitä pitäisi millään lailla hyväksyä tai olla siitä ylpeä??!

Anonyymi kirjoitti...

jep. lapsuuden pitäis olla huoletonta aikaa, ja saada kestää niin kauan kuin mahdollista!

hanna kirjoitti...

skinny:
Oma kantani tuohon lihavuus kysymykseen on että jokaisen pitäisi löytää se kultainen keskitie, mutta sen löytäminen ei kuulu vielä leikki-ikäisen päivä rutiineihin. Ja juu onhan lihavuus terveysriski, mutta oman kehon kantaminen oli nyt pointti tässä olit sitten millainen olitkin.
Mutta ymmärrän pointtisi:)

hanna kirjoitti...

Anonyymi:
Totta, lapsuudestä pitää ottaa kaikki ilo irti, itsekkin sitä vielä teen ! :D

Anonyymi kirjoitti...

oman kehon kantaminen.... siinä ei oo MITÄÄN ylpeydenaihetta kantaa sairasta ruhoa

Anonyymi kirjoitti...

FIATia ko noi tossa mainostaa lol

hanna kirjoitti...

en osaa sanoa mitä nuo mainostaapi :D

hanna kirjoitti...

Mutta fakta on että ylipainoisia on ja tulee olemaan aina, mutta onko niiden tuomio jäädä vain kotiin makaamaan?! Mutta onko se sitten tervettä että yhä useampi sairastuu sairaalloiseen syömishäiriöön ja voi vielä huonommin kun nämä tukevat ihmiset?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä teksti

hanna kirjoitti...

kiitos :)

Venla kirjoitti...

Asiaa! :> Tää sai kyllä ajattelemaan just et kuinka paljon pikkutyttöjen asiat ja moiset "ihanteet" on muuttunu siitä kun ite oli pieni. Järkyttävää. Oon just kauhistellu mm. kun 10-vuotiaat tytöt haluu ja SAA lävistyksiä kasvoihinsa... :S

hanna kirjoitti...

Ne on kyllä muuttunut omasta lapsuudestanikin. Josta eisiitäkään ole vielä kumminkaan kamalasti aikaa. Juuri se kuinka lapset näyttää nykyääm ihan aikuisilta pienemmässä koossa!JÄRKYTtÄVÄÄ